БиостимулаториПЛАТЕНИ ПУБЛИКАЦИИ

АМИНОКИСЕЛИНИ СРЕЩУ ВИДОВЕТЕ СТРЕС

Съвременното земеделие залага изключително много още в началото на производството. Висококачествени торове, модерни хибридни семена за върхови добиви, растителна защита за справяне с болести, неприятели и конкуренция от плевели.

Това са „инструментите“ които фермера може да ползва по пътя към успеха, но има „препятствия“ като промените в климата (температурен стрес, периоди на суша и периоди на преовлажняване), стрес предизвикан от пестицидите които използваме за борбата с неприятели, болести и плевели.

В началните фази от развитието на културата тя често е изложена на неблагоприятни условия. Засявайки семената те често пъти страдат от преовлажняване, ниска температура под или коло 10 градуса. Покълването и поникването не винаги протичат нормално. В периода на поникване може да се случи, дневните температури да са ниски и да стресират младото растение. В този период често плевелите изпреварват в развитието си културата и се развиват по-бързо от нея. За да се справи с конкуренцията на плевелите които консумират хранителни вещества и препятстват достъпа до слънчева светлина, фермерите пристъпват към употребата на хербициди. Такива може да се използват и след сеитбата преди поникването на културното растение.

Във всички случаи колкото и да са селективни хербицидите те оказват определено негативно влияние върху културата.

Как може да противодействаме на тези негативни влияния? Най-добрия антидот до скоро за справяне с хербициден стрес бе микро-елемента желязо. Прилагайки го листно в хелатна форма желязото бързо се абсорбира от листната маса и предотвратява последиците от хербицидната фитотоксичност като засилва фотосинтезата и производството на хлорофил, подобрява дишането и растителният метаболизъм.

Участва във формирането на хлорофила и е активатор на няколко биохимични процеса, участва в транспорта на енергия като по този начин подпомага преодолява негативните последици. Магнезият е друг ключов елемент. Той участва в много метаболитни процеси както участва в процесите на делене на клетката и синтеза на протеини. Известна е неговата роля в процеса фотосинтезата и нормалното и протичане. Магнезия участва в преноса на фосфора в растението и енергийните процеси, като има и ключова роля в развитието на кореновата система. Тези „лостове“ на влияние на двата елемента желязо и магнезий обосновават мощно действие срещу фитотоксичност от различен характер, но най-вече срещу хербициден стрес.

Как можем да увеличим ефекта на тези два елемента?!

Като добавим и аминокиселини!

 Това е съвременния метод да разрешим кой да е проблем при развитието на растенията. Аминокиселините са универсално решение. Всяко растение синтезира аминокиселини, те участват в различни процеси и са ключа към нормалното развитие. Когато „дадем“ на готово достъпни за културата аминокиселини всъщност ние съкращаваме пътя на определени процеси. По този начин се позволява растението да се развива нормално в период на стрес и когато този период отмине то да бъде добре развито и с възможност да изпълни генетичният си потенциал. Аминокиселините често пъти се ползват за да се стимулира растението да достъпи по-добре хранителни вещества в почвата чрез кореновата си система. Поради многото си предимства и положителни ефекти които оказват върху културата те са в основата на нова група продукти наричани БИОСТИМУЛАТОРИ.

От написаното до тук може да обобщим, че перфектният биостимулатор който се справя с различни видове стрес причинен от хербициди или други пестициди, температурен стрес, проблеми свързани с достъпа на хранителни вещества поради засушаване или преовлажняване е необходимо да съдържа в себе си ЖЕЛЯЗО, МАГНЕЗИЙ И АМИНОКИСЕЛИНИ.

АМИНОКИСЕЛИНИ СРЕЩУ ВИДОВЕ СТРЕС
АМИНОКИСЕЛИНИ СРЕЩУ ВИДОВЕ СТРЕС

Продукта SINERGON 2000 е разработен точно с тази цел на основата на изброените горе компоненти, като включва в себе си още и органичен азот който допълнително подпомага лесното усвояване на останалите компоненти и служи на растението като хранителен елемент.

„Чиста“ енергия за растенията.

 СТИМУЛИРА РАСТЕЖА НА РАСТЕНИЯТА ДОРИ СЛЕД ЕКОЛОГИЧЕН СТРЕС

КЛЮЧОВИ КОМПОНЕНТИ: полипептиди и пептиди (верига от много на брой аминокиселини) , органичен азот, магнезий, желязо.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

SINERGON 2000 е специализиран продукт в течна форма, предназначен за листно третиране на растения, подложени на екологичен и физиологичен стрес. Висококачествена формула с органичен произход, от която се получават достъпни протеини, пептиди и L-аминокиселини чрез високотехнологичен процес на ензимна хидролиза. Този метод на извличане на аминокиселините гарантира тяхната ефективност.

Съдържанието на аминокиселини (глутаминова киселина, цистеин, серин, пролин, глицин) и пептиди благоприятства протеиновия синтез на растенията за лесно преодоляване на моменти на стрес от хербициди и други пестициди, температурни промени и възвратни студове. SINERGON 2000 съдържа магнезий и желязо, основни елементи за образуването на хлорофил и фотосинтетичния процес, по този начин растението, третирано със SINERGON 2000, е по-активно, жизнено и с по-голяма производителност.Не допускайте стрес (без значение от произхода му) в периода на залагане и формиране на добива при коя да е култура или сведете до минимум последиците от него със SINERGON 2000. Продукта притежава гъвкави дози на употреба според вида и състоянието на културата.

АГРОНОМИЧЕСКИ ПОЛЗИ

  • Мощен антистресов продукт.
  • Стимулира вегетативния растеж и при неблагоприятни условия.
  • Оптимизира ефективността на третирането с хербициди, фунгициди и др.
  • Подобрява братенето при зърненожитни култури и съответно добивите.

SINERGON 2000 e ефективен инструмент за периодите в които културите са под стрес абиотичен (ниски и високи температури, слана, суша и др.) Фитотоксичност причинена от пестициди. Водоразтворимите желязо и магнезий действат като антидот срещу действието на хербициди и подобряват фотосинтезата. Достъпните L-аминокиселини са универсална „чиста“ енергия за растенията и допълват действието на другите съставки: 1. Стимулира бързото възстановяване на растенията от видове стрес; 2. Подобрява ефективността на продуктите използвани в резервоарна смес; 3. Количествено и качествено подобряване на продукцията.

АКТИВНИ КОМПОНЕНТИ

 Химичен анализ

 4% оpгaничeн aзoт N

3,6% opгaничeн aзoт N (водоразтворим)

12% opгaничeн въглepoд c биoлoгичeн пpoизxoд С

2% мaгнeзиeв oĸcид МgО (водоразтворим)

0,5% жeлязo Fе (водоразтворимо)

SINERGON 2000 е течен органичен тор със съдържание на органичен азот, аминокиселини, магнезий и желязо. Магнезия и желязото участват основно във фотосинтезата, образуването и функционирането на хлорофил. Желязото действа като антидот срещу негативното влияние на хербицидите. Дори най-селективните хербициди имат отрицателно действие за културата.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ

Аминокиселините са структурния материал за изграждането на въглехидратите, белтъка и други важни за растенията продукти. Различните аминокиселини имат различни роли в растението. Те действат на биохимичните процеси на растенията. По този начин пряко участват в растежа на растението особено при стресови ситуации.

ЛИСТНО ПРИЛОЖЕНИЕ

 Доза 150 – 200 мл/дка самостоятелно.

Работен разтвор за овощни и оранжерийни култури: минимум 50 – 60 л/дка.

Работен разтвор за полски култури: минимум 15 – 30 л/дка.

Преди употреба прочетете етикета. Винаги използвайте продуктите за растителна защита под контрола на специалист агроном и спазвайте препоръките за употреба.

ПРОДУКТА SINERGON 2000 СЕ ПРЕДЛАГА НА БЪЛГАРИСКИЯ ПАЗАР

ОТ ОФИЦИАЛНИЯ ВНОСИТЕЛ НА CIFO SRL ITALY- ЧЕРИ ДРИЙМС ООД

Продукта е разрешен за употреба в България

с удостоверение за регистрация №0273/10.04.2018г. ЧЕРИ ДРИЙМС ООД гр. София

ЧЕРИ ДРИЙМС ООД тел.: +359 88 834 3016

ЧЕРИ ДРИЙМС ООД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *