ПОЧВЕНИ ПРОБИ И АНАЛИЗИ

3 СЪВЕТА ЗА ПО- ВИСОКИ ДОБИВИ

Високи добиви и качествена продукция от земеделските култури се обуславят от много условия и фактори.

Климатичните условия, качеството на почвите, растителната защита, количеството на валежите или възможноста да поливаме, типа на обработките или отсъствието им, и много др.

ТОРЕНЕТО- ВАЖЕН ФАКТОР ЗА ВИСОКИ ДОБИВИ

Торенето остава основен инструмент за постигане на по- високи добиви. Правилното торене допринася за запазване и повишаването на почвеното плодородие.

СЪВЕТ  №1 ПОЗНАВАНЕТО НА ПОЧВАТА

Познаването на почвата- нейното рН, съдържанието на макро и микро елементи са в основата на правилното, ефективно и оптимално торене. Първият ми съвет е познавайте почвата на полетата които отглеждате. Това става достъпно чрез почвени проби и анализи. От качеството и характеристиката на почвата може лесно да установим коя е подходящата култура за отглеждане, кои елементи и в какво количество е нужно да внесем за да постигнем високи добиви. За мен като агроном консултант това е първото с което се започва. Състава на почвата с хранителни елементи има отношение върху развитието и здравето на растенията, справянето им с болести и неприятели, както и устойчивостта им на стрес по време на ключовите фази. АГРИНЕД ЕООД  извършва тази услуга на достъпни цени започващи от 0,75 лв на декар. За повече информация ТУК

СЪВЕТ  №2 ПОЗНАВАНЕТО НА ВИДОВЕТЕ ТОРОВЕ

За постигане на добри резултати е важно да знаем качествата и характеристиката на торовете които се предлагат на пазара. Информираният избор на продукт ни доближава до успеха. Най-лесният начин да получим тази информация е да се допитаме до представител на фирмата производител. За какво трябва да е информираме освен за цената. Освен за състава на макро- и микро- елементи както и тяхното процентно съдържание е важно да се знае още:

-как продукта реагира с почвата при различната и реакция;

-каква е усвоимостта на отделните елементи и тяхната достъпност за растенията;

-оказва ли влияние върху „живата“ част от почвата;

– вложени ли са допълнителни технологии за подобряване на почвеното плодородие, намаляване на загубите или увеличаване на усвояването;

Информацията за характеристиката на торовете ни дава увереност за правилното им приложение и постигане на най-добрите резултати.

СЪВЕТ  №3 ПОЗНАВАНЕ НУЖДИТЕ НА КУЛТУРАТА

За да има смисъл от влагането на торове преди всичко съдържанието на торовете е необходимо да бъде съобразено с нуждите на културата. Всеки вид растение има специфични нужди да се развива и да генерира висококачествена продукция. Няма как да изредим всички култури и техните нужди, но ако имате желание ще изпратим инструмент с който лесно може сами да изчислите това.

ПОЛУЧИ БЕЗПЛАТНО ЛИНК КЪМ ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН С КОЕТО МОЖЕ ДА ИЗЧИСЛИШ ЛЕСНО НУЖИТЕ НА КУЛТУРАТА ЗА ОПРЕДЕЛЕН ДОБИВ.

Изпрати своя e-mail с тема „приложение за торене“ тук: support@agrined.com, а ние ще изпратим линк към безплатно приложение за android и iOS с което лесно може да изчислите нуждата на над 70+ култури според желания добив!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *