ПОЧВЕНИ ПРОБИ

Информацията която ни носят почвените анализи се обуславя от няколко фактора които определят достовернността на анализа. За това е от изключителна важност метода и способа на вземането на почвени проби.

Най-добрият период

за вземане на почвени проби е този след жътва. Често пъти в този период почвите могат да са преовлажнени или сбити. За да се гарантира правилният отрез е необходимо да се гарантира равномерното пробовземане в слоя 0-30 или 30-60 см. т.е. в пробата да се съдържа еднакво количество почва от повърхностния слой и в дълбочина.

За това е необходимо техниката да осигури това качество на вземането на почвени проби. Често пъти ръчните сонди и ATV-та с автоматична сонда са неефективни при преуплътнени почви.

АГРИНЕД ЕООД

разполага с пикап оборудван със система за почвено пробовземане изработена от подходящи материали които гарантират чистотата на почвената проба както и качеството на пробовземането.

Първата важна характеристика на почвеното пробовземане е еднакво количество почва от повърхностния слой и в дълбочина.

Втората характеристика е изключването на нетипичните зони от парцела т.е. ако в полето имаме възвишение или част която е преовлажнена те задължително се изключват от процеса на пробовземане. Оператора носи отговорността пробовземането да е от преобладаващите участаци в полето.

Трета характеристика е запазването на почвената проба “чиста” т.е. при самият процес на изготвянето на средна проба да не се позволи замърсяване с химични съединения и окиси от самата машина или друг източник.

В процеса на пробовземане се използва софтуер

на фирма TRIMBLE чрез който се очертават отделните парцели с избраният размер както и GPS програма с която се картира пътя на пробовземане. Картирането на парцелите се представя на клиента като той лесно може да се ориентира коя проба от кой парцел е взета.

УСЛУГАТА ПОЧВЕНО ПРОБОВЗЕМАНЕ

от АГРИНЕД ЕООД се характеризира с дигитално картиране, високо качество на процеса и чистота на пробите.

Цената на услугата варира спрямо парцела от които се изготвя средната проба.

За парцел от 100 дка се осигуряват между 20-30 бода, а цената е 90 лева без ДДС.

Според обема на работа е възможно да се изготви индивидуална оферта като са възможни отстъпки до 20% от цената.

ПОЧВЕНИЯТ АНАЛИЗ НЕ Е ВКЛЮЧЕН В ТАЗИ ЦЕНА!!!

Почвеният анализ се заплаща допълнително! Информация ТУК.

за контакти: ТУК

 637 total views,  4 views today

Оставете коментар, ще се радвам да споделите мнението си

error: Съдържанието е защитено от копиране! Моля свържете се със собственика на сайта за разрешение!
%d bloggers like this: