ПОЧВЕНИ АНАЛИЗИ

Защо да използваме почвени анализи ?

Съвременното земеделие е интензивно. Земеделието е бизнес в който има много неизвестни и  рискови моменти. Една част- стопаните могат да контролират, друга като климатичните условия- НЕ.

Един от най-важните ресурси с които работят фермерте е почвата. Инфорамацията за нейното състояние е от изключително значение за да бъде стопанина наясно къде да фокусира вниманието си и за да вземе правилните решения.

Решения свързани с правилното планиране на производството. Стратегията в торенето е важна тъй като от това зависи крайният резултат. Сам по себе си почвеният анализ дава информация за качеството на почвата, запасеността с хранителни елеменити, нейната структура и възможност за абсорбиране и отдаване на хранителни вещества.

Чрез почвени анализи прецезираме храненето на растенията за постигането на целите в производството.

Днес, само наличието на почвен анализ не е достатъчно само по себе си.

Като пример ще дам следната ситуация:

Имаме полета с почвени анализи, съобразяваме спрямо анализа какви торове е необходимо да вложим спрямо прогнозните и желани добиви. Доставяме торовете… И? 

Промените в климата са толкова рязки и непредсказуеми, че каквито и стратегии и планове да направим трудно бихме могли да прецезираме правилният момент на приложение и да се възползваме от потенциала на сезона.

ДИГИТАЛНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ

Това което идва на помощ за да прецезираме не само торенето!

Метеорологични станции, спътникови снимки с големина на пиксла от 5-10 метра, облитане с дрон и снимки с големина на пикслела 1-2 см, GREEN SEEKER, …. YARA SENSOR… всичко това идва в услуга на това да прецезираме работата си на полето, и всичко това си има своята цена! 

Цената почти винаги се плаща от фермера и риска остава за него и партньорите му!

Всичко това означава, че борбата ще се състои в това цената на тези услуги да е по-достъпна.

В отговор на това АГРИНЕД ЕООД предлага възможност на всички онези които се интересуват от състоянието на почвите си да получат високо качество на услугата на достъпна цена.

Цената на почвено пробовземане в слоя 0-30 см. и почвен анализ включващ следните параметри ТУК 
ЦЕНА: СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА АКТУАЛНА ЦЕНА 

препоръчителна големина на полето за средна проба 100 дка*

Възможни са допълнителни отстъпки за обем!

Почвените анализи се изготвят за около 10 дни, в редки случаи може да са 10 работни дни.

Почвеното пробовземане се извършва от АГРИНЕД ЕООД, а почвеният анализ се извършва в MEGALAB на фирма YARA, като наш партньор е КВС АГРО БЪЛГАРИЯ ООД

Към всяко поле с почвени анализи може да се изготви и карта с NDVI индексите през изминалия сезон за да се установят проблемните участъци- безплатно! Препоръките за торене са включени в цената.

За контакти: ТУК

видео

 1,045 total views,  1 views today

Оставете коментар, ще се радвам да споделите мнението си

error: Съдържанието е защитено от копиране! Моля свържете се със собственика на сайта за разрешение!
%d bloggers like this: