ДЕНЯТ В СНИМКИЕЧЕМИКПШЕНИЦА

ФАЗА “ ФЛАГОВ ЛИСТ „

Флагов лист е фазата на пшеницата и ечемика в централна северна България. Този момент е ключов в производството на пшеница и ечемик тъй както това е последният лист който растението образува.

След тази фаза място за грешки няма!

Сезон 18/19 е изключително труден. През последните години се наблюдават периоди на дълго засушаване редуващи се с периоди на валежи.
За да реколтираме максимални добиви е много важно каква ще е стратегията за опазването на посевите от болести и неприятели.

След последните превалявания съществува висок риск от развитието на болести. Много често ръждите изненадват стопаните точно в този период на годината. Обик. житна пиявица и вредната житна дървеница вече се наблюдават във висока плътност на полето.

За постигането на високи резултати дъждът е най-доброто решение! Незабравяйте обаче, че той може да се превърне в причина и за проблеми с фузариума! Болест която нанася щети на полето и в склада. Момента за борба е изключително тънък и важен. За да максимализираме добива през този сезон може да предприемем и торене което в съчетание с падналите валежи да постигнем добър резултат. Торенето при ечемика е друга тема особенно ако е пивоварен.

За нуждата от торене може да се възползвате от услугата ни която предоставя информация за вегетативния индекс по вашите полета. Благодарение на NDVI може да се прецени как се развива посева в различните части на полето. Дори е възможно да се изготви карта за променливо торене.

Обследвайте редовно своите полета при необходимост заявете своята консултация за справяне с болести и неприятели по есенниците.

Заявете своята консултация:

АГРИНЕД ЕООД

агроном-консултант Илиян Недков

специалност Растителна Защита

телефон за контакти: +359 88 978 52 56

e-mail: iliyan.nedkov@mail.bg

*Бързата и навременна консултация е възможна за района на централна и североизточна България*

**копирането на текст и снимки без изрично писмено разрешение от автора Илиян Недков е забранено**

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *