КОСТИЛКОВИОВОЩНИ

БОР И ЦИНК В ОВОЩНИ КОСТИЛКОВИ ВИДОВЕ

Всеки уважаващ себе си овощар знае, че грижите в овощната градина не приключват с беритбата на плодовете. Третирането на градините с микроелементите бор и цинк в овощни не се изисква само по време на активната вегитация. След беритбата е желателно, за да подготвим за новия сезон.

ЗНАЧЕНИЕТО НА БОР И ЦИНК В ОВОЩНИ

БОР И ЦИНК В ОВОЩНИ КОСТИЛКОВИ ВИДОВЕ
БОР И ЦИНК В ОВОЩНИ КОСТИЛКОВИ ВИДОВЕ

Всеизвестно е значението на елемента бор.  Този елемент е изключително важен по време на цъфтежа за подсигуряване на максимален брой здрави цветове и по-голям брой нормално развити завръзи. Елемента бор подобрява качествата на полена и необходим в относително големи количества. Късното приложение на есен има за цел да запаси вече образувалите се плодни пъпки за по-добро зимуване и по-качествен цъфтеж на пролет. Елемента цинк  също има важна роля в развитието на пъпките и цъфтежа. Недостига на цинк води до аборт на цветовете и опадване на плодовете. Ранните пролетни пръскания докато листата още се развиват са най-ефективни. Може да се направи и второ листно торене през есента. Отново есенното пръскане има за цел да запаси дървото с този елемент. Установено, е че цинка участва в образуването на плодни клончета и доброто облистване на дървесината.

Именно за това е от изключителна важност внасянето на тези елементи ако се стремите към високи добиви и качество на продукцията. Обикноивенно внасянето на тези елементи на есен се комбинира с фунгицид като целта на фунгицида е да запази здрава листната маса и да подпомогне правилното узряване на леторастите. Внимателно трябва да се подбере момента на приложение- нито много рано нито много късно! Едно късно третиране може да попречи на узряването на леторастите и да доведе до измръзване.

За препоръката на подходящ продукт на атрактивна цена не се колебайте да се консултирате с нас!

Бор 10% + Цинк 11% в един продукт- Попитай за цената!


Заявете своята консултация:

АГРИНЕД ЕООД

агроном-консултант Илиян Недков

специалност Растителна Защита

телефон за контакти: +359 88 978 52 56

e-mail: iliyan.nedkov@mail.bg

*Бързата и навременна консултация е възможна за района на централна и североизточна България*


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *